September’s Muziek

(Deze blogpost schreef ik in de trein naar Berlijn, maar ben ik helemaal vergeten te plaatsen. Oeps. Maar hier is ‘ie alsnog.)

Volgens mijn ben ik nog nooit zo laat met mijn maandelijks muziekartikel begonnen… Maar dit keer wel met een reden, want nog niet zo lang geleden plaatste ik een blogpost over mijn muzieksmaak en daar liet ik al wat los over nummers waar ik in september naar luisterde. En daarvoor liet ik ook al het één en ander los over Appelpop, waar ik 8 en 9 september was. Op moment van schrijven zit ik al twee-en-een-half uur in de trein naar Berlijn en heb ik nog vier uur te doden, zonder gratis internet, dus ik heb tijd genoeg om September’s Muziek in elkaar te zetten.

Ik zoek eerst even mijn augustus-playlist op om te kijken welke nummers hetzelfde zijn, want nu weet ik dat niet meer en anders is het een beetje dubbelop. Mooi, het zijn maar een paar nummers,  waar ik toch geen zin heb om over te schrijven. September’s Muziek begint met één nummer van het nieuwe album van The Script, wat ik echt een enorme tegenvaller vind. Het album bedoel ik.  Eigenlijk vind ik het nummer Love Not Lovers ook niet eens zo heel leuk – ik heb het eerder als een reminder in mijn afspeellijst gezet zodat ik jullie kon behoeden om een uur te verspillen aan het album luisteren. Dat uur kan je beter besteden aan het beluisteren van het nieuwe album van Nothing But Thieves. Mijn favorieten van dat album zijn Sorryof course Amsterdam, Paricles en Broken Machine. Stiekem zou ik best graag naar hun concert willen op 24 november in Afas Live, zeker nadat de tour en dus het concert van Kodaline is gecanceld, maar ik vind de tickets op Ticketswap nog steeds een beetje duur…

Mijn september playlist is best wel divers, zie ik nu. Er staan rustige nummers in zoals Wait – JP Cooper, Too Much To Ask – Niall Horan, She Treats Me Well – Ben Howard, Girl Crush – Harry Styles en The Night We Met – Lord Huron. Sinds kort één van mijn favoriete bands, Artic Monkeys, is ook weer goed vertegenwoordigd met nummers als Piledriver Waltz, Suck It And See, Cornerstone en You’re So Dark. Verder staan er ook een paar guilty pleasures in zoals Questions – Chris Brown, Look What You Made Me Do – Taylor Swift, Mi Gente (feat. Beyoncé) – heleboel mensen maar dus o.a Beyoncé en Find You – Nick Jonas. Dan heb ik nog een paar nummers van Tom Odell nadat ik op Appelpop een beetje verliefd op hem / zijn muziek ben geworden. Dat zijn Another Love, de live-versie, Can’t Pretend en I Know. Voorderest heb ik er geen artiesten van Appelpop instaan, eigenlijk. En tot slot heb ik nog een paar oude favorieten zoals Train Wreck – James Arthur, Fire And The Flood – Vance Joy, Tomorrow Never Came en Brooklyn Baby van Lana Del Rey en als laatste Eraser – Ed Sheeran. En dat was mijn afspeellijst eigenlijk al. Wat ik voorderest nog heb geluisterd? Ik zou het eigenlijk niet weten. Vast veel Artic Monkeys. Maar volgens mij heb ik in september Ben Howard ontdekt, of nou ja: iemand met een soortgelijke muzieksmaak als ik (hij luistert ook John Mayer om maar wat te noemen) is fan van hem dus besloot ik hem een kans te geven. Behalve She Treats Me Well heb ik niet écht favorieten, maar op zich zijn allebei zijn albums wel fijne achtergrondmuziek. Of beledig ik hem en zijn fans nu?

Net nu ik alle tijd van de wereld heb om dit artikel te schrijven, ben ik behoorlijk snel klaar. Maar meer heb ik niet te vertellen, want zoals ik al zei heb ik het al over een deel van de muziek en over Appelpop gehad. Ik denk dat ik dan nu alvast een begin maak aan Oktober’s Muziek, want als ik weer thuis ben is de maand bijna afgelopen en ik heb een heleboel te vertellen – over het 7 Layers Festival bijvoorbeeld. En als ik die wel weer rond de normale tijd plaats, hoef je daar niet zo lang meer op te wachten. Elk nadeel heb z’n voordeel laten we maar zeggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s